Films en seriesFilms en series

dinsdag 22 oktober 2019

‘No Time to Die heeft drie verschillende einden’

Regisseur Cary Fukunaga heeft drie verschillende einden voor No Time to Die gefilmd, zodat niemand anders dan hij weet hoe de film afloopt. Dat claimt Daily Mirror op basis van anonieme bronnen.

De regisseur is volgens de krant bang dat de climax wordt gelekt, dus houdt hij iedereen die bij de productie is betrokken liever in het duister. Zelfs Daniel Craig zou niet weten welk einde hem te wachten staat.

No Time to Die-regisseur Cary Joji Fukunaga

Het klinkt als een peperdure truc en getuigt van weinig vertrouwen naar de cast en crew toe. Opvallend bij deze Bond-productie is dat er tijdens de productie zowel officieel als onofficieel bar weinig naar buiten is gekomen. Zo is er nog geen glimp van Rami Malek als Bonds grote tegenstander uitgelekt. Ook zijn naam in de film is tot dusver een geheim.

Het kan zijn dat Fukunaga zelf ook nog niet precies weet welk einde straks het beste aansluit op de twee uur daarvoor, zodat hij enkele opties openlaat. Dat is geen unicum. Zo zou Quantum of Solace (2008) aanvankelijk eindigen met de dood van Mr. White. Tijdens de montage besloot regisseur Marc Forster anders, waardoor White terug kon keren in Spectre (2015).

Marc Forster en Jesper Christensen (Mr. White) op de set van de gesneuvelde scène uit Quantum of Solace (2008)

Het einde van de opnamen van No Time to Die worden deze week verwacht. Als Fukunaga dat maar niet geheimhoudt voor zijn club...

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures