Films en seriesFilms en series

maandag 11 mei 2020

Online masterclass Mark Tildesley

Bekijk hier een masterclass van Mark Tildesley, de production designer van No Time to Die. Het gedeelte over James Bond begint rond 35:50.Tildesley vertelt onder meer over de plannen die hij met Danny Boyle maakte voor het bouwen van een 100 meter hoge raket en een Russisch strafkamp in de bergen van Canada. Verder haalt hij enkele Bond-films door elkaar, wat iedereen natuurlijk kan gebeuren.

De enige set die hij heeft hergebruikt, is het kantoor van M, dat sinds Skyfall (2012) weer zijn vertrouwde look heeft en waarin iedere production designer vóór hem weer zijn eigen details aanbracht. Zo heeft Tildesley een andere met leder beklede deur vervaardigd en M een peperduur schilderij cadeau gedaan.

Omdat No Time to Die de 25e film uit de reeks is, heeft de production designer als eerbetoon het beste geleend uit de vorige Bond-films. Wat dat betreft moet de nieuwste film een feest der herkenning worden.


Vandaag kondigde Universal Pictures Nederland aan dat No Time to Die in Nederland, net als in Engeland, uitkomt op 12 november. Morgen precies over een halfjaar.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures