Films en seriesFilms en series

zaterdag 6 juni 2020

Rupert Hine (72) overleden

Tekstschrijver ‘The Experience of Love’


Rupert Hine, de tekstschrijver van de eindsong van GoldenEye (1995), The Experience of Love, is gisteren op 72-jarige leeftijd overleden, meldt The GoldenEye Dossier vandaag. Hine was vooral bekend als muziekproducent. Zo produceerde hij onder andere enkele nummers voor GoldenEye-zangeres Tina Turner.


In navolging van If There Was a Man voor The Living Daylights (1987) en If You Asked Me to voor Licence to Kill (1989), was GoldenEye de derde James Bond-film op rij die een speciaal geschreven eindsong kreeg.

The Experience of Love is een atypische Bond-song, waar ik destijds bij het verlaten van de bioscoop in 1995 niets van begreep. Pas vele jaren later ben ik het nummer gaan waarderen, inmiddels beluister ik de song met veel plezier. De zang is van componist Éric Serra, met de Israëlische zangeres Noa en Rupert Hine als achtergrondkoor. Hier te bekijken.


Het thema van The Experience of Love is overigens niet nieuw. Een jaar eerder dan GoldenEye was hetzelfde thema van Éric Serra al in Léon te horen.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2022
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures