Films en seriesFilms en series

zondag 18 april 2021

‘Premièrefeest ‘No Time to Die’ mag 10 miljoen kosten’

De wereldpremière van de langverwachte nieuwe James Bond-film No Time to Die mag 10 miljoen pond kosten, dat beweren onbevestigde bronnen tegenover Britse tabloids als Daily Mail en Mirror. Het immense stadion van Wembley wordt als mogelijke feestlocatie onderzocht.


Als het even meezit mag Engeland vanaf 21 juni van het slot. Dat betekent dat alle lockdownrestricties verleden tijd zijn. De aanstaande première van No Time to Die is daarmee niet alleen de viering van de eerste nieuwe James Bond-film in zes jaar, maar ook die van het dagelijks leven zoals we dat min of meer van vóór de pandemie kenden; het nieuwe oude normaal.

Nu mag het in Engeland voorspoedig gaan met het vaccinatieprogramma, aan de overkant van de Noordzee ligt een landje waar het allemaal wat minder vlotjes verloopt. Nog maar te zwijgen van landen in zuidelijker continenten waar het dodental door corona nog steeds in rap tempo oploopt.

Het streven van de Bond-producenten was om hun nieuwe film wereldwijd op hetzelfde moment in première te laten gaan, met enkel een week verschil tussen Engeland (30 september) en de Verenigde Staten (8 oktober). Zoals het er nu uitziet, lijkt een complete uitrol over de planeet eind september onhaalbaar en dreigt het alsnog een westers onderonsje te worden. Leuk voor ons, en broodnodig, maar bijzonder wrang tegenover de landen waar een cinematicket gelijkstaat aan een enkeltje IC.

Laat het de feestvreugde vooral niet bederven — het is namelijk een prachtig streven. Natuurlijk, ze moeten bij Eon Productions iets verzinnen om hun uitgestelde product aan de man te brengen. Dan maar het einde van de grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog gebruiken als startschot voor het bevrijdingsfeest. En dat mag wat kosten.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures