Films en seriesFilms en series

vrijdag 16 april 2021

‘Skyfall’-actrice Helen McCrory (52) overleden

Op 52-jarige leeftijd is vandaag de Britse actrice Helen McCrory overleden. McCrory speelde de rol van Clair Dowar MP in Skyfall. Haar overlijden werd bekendgemaakt op Twitter door haar echtgenoot, acteur Damian Lewis.


McCrory had een kleine rol in een mooie scène in de derde James Bond-film met Daniel Craig. In Skyfall staat zij aan het hoofd van het verhoor van M (Judi Dench), die in de rechtszaal wordt gehoord over de gestolen harddrive uit het begin van de film. Hierdoor is de identiteit van een groot aantal undercover-agenten bekend geworden, een aantal is zelfs geëxecuteerd. De MI6-afdeling waartoe James Bond behoort, dreigt hiertoe te worden gesloten door minister Clair Dowar.

Daarnaast was Helen McCrory te zien in de laatste Harry Potter-films; in Penny Dreadful van Skyfall-regisseur Sam Mendes, naast onder meer James Bond-filmacteurs Timothy Dalton, Eva Green en Rory Kinnear; en als Aunt Polly in Peaky Blinders.

De actrice is overleden aan de gevolgen kanker. Ze laat haar echtgenote Damian Lewis en hun twee kinderen na.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2022
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures