Films en seriesFilms en series

zaterdag 1 mei 2021

Top 3 Bond-gadgets

Kill your darlings. In bijna iedere James Bond-film maakt 007 in meer of mindere mate gebruik van technische snufjes, aangeleverd door gadgetmaster Q. Hierbij mijn top 3.

Nummer 3 is gekozen door mijn kinderen, die deze uitvinding ‘briljant’ noemen. Toegegeven, het is de droom van iedere tiener en James Bond voelt zich als een kind in een snoepwinkel. Fijn gespeeld ook door Pierce Brosnan.

Nummer 2 is het eerste horloge met uitgebreide trukendoos voor James Bond. Zonder dit uurwerk had 007 het niet overleefd (zoals vaker het geval als hij Q niet had gehad). In latere films maakt Bond veelvuldig gebruik van zijn horloges, en niet alleen om te kijken hoe laat het is. Eerder in Thunderball (1965) draagt James Bond een speciale Breitling met geigerteller. Met alle respect, dat is een nogal saaie gadget.

Nummer 1 is de ultieme auto met de ultieme uitrusting. Later nog veelvuldig gebruikt in volgende films of gekopieerd in andere voertuigen als Little Nellie en de Lotus Submarine, maar de eerste blijft toch wel de beste. Ook in No Time to Die doet deze toverauto weer dienst. En hoe...

Luister hier ook naar een fragment over Q bij het radioprogramma Fris! op NPO Radio 1.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures