Films en seriesFilms en series

dinsdag 3 augustus 2021

Can you be number 1?

Nieuw gezelschapspel SPECTRE

Dat Donald Pleasence ook na 55 jaar nog steeds de ultieme belichaming is van SPECTRE, bewijst het nieuwe bordspel SPECTRE: The Board Game van Modiphius Entertainment. Het spel is vanaf voorjaar 2022 verkrijgbaar.


In dit gezelschapspel moeten de spelers zich door list en bedrog een weg omhoog werken in de misdaadorganisatie om zodoende de nummer één te worden. Hierbij worden ze op de hielen gezeten door James Bond die hun plannen probeert te dwarsbomen.

Als minpunt kan worden aangetekend dat het spel slechts gespeeld kan worden met een maximum van vier spelers. Zo op het eerste gezicht oogt het spel met al die gekleurde fiches en kaartjes nogal ingewikkeld.


De doos met de schurkentronie van SPECTRE’s originele nummer één uit You Only Live Twice (1967) ziet er hoe dan ook onheilspellend mooi uit. Het SPECTRE-logo komt overeen met het symmetrische logo uit de film Spectre (2015). Of het speltechnisch verder een beetje knap in elkaar zit, blijft dat vraag tot er een  oefenpotje kan worden gespeeld.

Zie voor meer informatie de website van Modiphius.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures