Films en seriesFilms en series

maandag 28 maart 2022

Billie Eilish wint Oscar voor ‘No Time to Die’

No Time to Die heeft de Oscar voor beste song gewonnen. Billie Eilish is de derde artiest van een James Bond-titelsong die deze eer te beurt valt en na Adele en Sam Smith de derde op rij. Het aantal Oscars voor James Bond in zestig jaar filmgeschiedenis komt hiermee op zes.

Broer en zus Finneas O’Connell en Billie Eilish met hun Oscars

De laatste Bond-film was genomineerd in drie categorieën, maar verloor zowel in de categorie geluid als visuele effecten van Dune, met zes beeldjes de grote winnaar van deze Oscar-editie. No Time to Die-componist Hans Zimmer won voor Dune de Oscar voor beste muziek. Zimmer verblijft op dit moment in Amsterdam voor twee inhaalconcerten in Ziggo Dome en kon de prijs daarom niet persoonlijk in ontvangst nemen.

Zestig jaar 007 werd tijdens deze 94e Oscar-uitreiking gevierd met een korte montage filmclips met op de achtergrond Paul en Linda McCartney’s Live and Let Die, een Bond-song die in 1974 wel was genomineerd maar dat jaar verloor van The Way We Were van Marvin Hamlisch.

Eerdere Oscar-winnaars voor James Bond-films waren: Norman Wanstall voor beste geluidseffecten voor Goldfinger (1964), John Stears voor beste special effects voor Thunderball (1965), beste geluidsmontage voor Skyfall (2012), Adele voor beste song voor Skyfall (2012) en Sam Smith voor beste song voor Spectre (2015).

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures