Films en seriesFilms en series

vrijdag 18 maart 2022

Oscars eert 60 jaar James Bond

De 94e uitreiking van de Oscars besteedt aandacht aan 60 jaar James Bond. In welke hoedanigheid dat zal gebeuren, blijft nog geheim. Los van dat jubileum is de nieuwste Bond-film No Time to Die genomineerd in drie categorieën: geluid, visuele effecten en song. Dat Billie Eilish haar Bond-thema ten gehore mag brengen, zal daarom geen verrassing zijn.

Tijdens het jubileumjaar 2012, waarin James Bond 50 kaarsjes uit mocht blazen, bleef het angstvallig stil tijdens de uitreiking van de Academy Awards. Pas het jaar daarna, in het jaar dat Bond 51 werd, volgde een mosterd na de maaltijdceremonie. Weliswaar met een accolade voor Skyfall dat tijdens die 85e editie twee prijzen in de wacht sleepte; voor beste geluidsmontage en beste song.

Adele zong haar winnende titelnummer tijdens de uitreiking in 2013 en ook Shirley Bassey maakte haar opwachting met Goldfinger (1964).

Even was er de hoop dat de zes James Bond-acteurs voor de eerste keer bijeen zouden komen. Dát had namelijk de grootste troef kunnen zijn. Maar helaas. Daarmee vervloog een unieke kans die met het overlijden van Roger Moore in 2017 en Sean Connery in 2020 spijtig genoeg in rook is opgegaan. Wellicht dat de overgebleven vier deze keer hun opwachting zullen maken. Dat zou alsnog een mooie kers op de taart zijn.

De belangrijkste Amerikaanse filmprijzen worden volgende week 27 maart uitgereikt. De show wordt in Nederland op 28 maart vanaf 0:30 integraal uitgezonden door FilmBox.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures