Films en seriesFilms en series

zondag 13 maart 2022

‘No Time to Die’ wint twee BAFTA’s

No Time to Die heeft vanavond twee BAFTA’s gewonnen. Tom Cross en Elliot Graham ontvingen de filmprijs voor de montage en Lashana Lynch als Rising Star. De laatste Bond-film was genomineerd in zes categorieën. Tom Cross droeg zijn BAFTA op aan Peter Hunt, de legendarische James Bond-editor uit de jaren 60.

Elliot Graham, Lashana Lynch en Tom Cross

Het gala stond gedeeltelijk in het teken van zestig jaar James Bond. Zo begon de ceremonie met een montage uit de Bond-films. Daarna trapte Dame Shirley Bassey, in een prachtig verlichte zaal, af met haar tweede Bond-song Diamonds Are Forever.

Tijdens de presentaties werden vervolgens verschillende verwijzingen gemaakt naar James Bond. Bij de obituary-sectie werd uit de Bond-films enkel tekstschrijver Leslie Bricusse vermeld, terwijl in 2021 toch heel wat grote namen die aan James Bond hebben meegewerkt zijn heengegaan.

No Time to Die verloor onder meer de BAFTA voor Beste Britse Film van Kenneth Branagh’s Belfast waarin Judi Dench een belangrijke rol speelt. Componist Hans Zimmer was niet genomineerd voor No Time to Die maar won het gouden beeldje voor Dune. Het sciencefiction-epos werd met vijf BAFTA’s de grote winnaar van de avond.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures