Films en seriesFilms en series

maandag 31 oktober 2022

Benefietstichting in naam van Sean Connery

Twee jaar na het overlijden van Sir Sean Connery kondigt zijn familie vandaag de oprichting van The Sean Connery Foundation aan. De stichting, opgericht door zijn kinderen, probeert de nalatenschap van Sean Connery te eren door middel van subsidies te verlenen aan instellingen en organisaties in Schotland en de Bahama’s, de twee landen die hij zijn thuis noemde. De nadruk van de stichting ligt op onderwijs en oceaanbehoud.

Stephane Connery, Sean Connery’s stiefzoon en voorzitter van de stichting: „Na twee jaar van reflectie, onderzoek en inzicht, hebben we ervoor gekozen om ons te concentreren op de terreinen waar Sean van hield en op onderwerpen die zijn overtuigingen, passies en nalatenschap weerspiegelen. Sean geloofde vooral in de kracht van onderwijs en hij was het meest bezorgd om kinderen uit kansarme milieus, een milieu waaruit hij zelf afkomstig is. Dankzij Seans giften hopen we van harte dat jonge Schotten en Bahamanen worden geholpen om samen met onze oceanen in goed vaarwater terecht te komen.”

Sean Connery met zijn zoon Jason (linksonder), zijn vrouw Micheline en haar zoon Stephane

Jason Connery

Jason Connery, Sean Connery’s zoon, voegt daaraan toe: „We zijn verheugd om de organisaties aan te kondigen die subsidies van de stichting ontvangen in nalatenschap van mijn vader. Elke groep doet zulk belangrijk werk. Dit zijn de waarden die mijn vader aan ons en zijn familie heeft doorgegeven. Via de stichting hopen we deze waarden te verspreiden en te inspireren. We kijken ernaar uit om elk van deze organisaties te ondersteunen, terwijl ze werken om het leven van jonge mensen te verrijken en onze planeet te beschermen.”

De stichting hoopt tegen eind van het jaar 6 miljoen pond aan subsidies toe te kennen aan de volgende organisaties: St. Andrews’ Scottish Oceans Institute, Scottish Youth Film Foundation, Scottish International Education Trust, Sean Connery Dyslexia Initiative, Lyford Cay Foundations, Bahamas Reef Environmental Educational Foundation, The Cape Eleuthera Foundation, Girl Rising, Swift Swimming, The Race Against Dementia en Lend a Hand Bahamas.

Sean Connery overleed vandaag precies twee jaar geleden op 90-jarige leeftijd.

Zie voor meer informatie: The Sean Connery Foundation.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures