Films en seriesFilms en series

donderdag 23 december 2010

Aston Martin brengt speciale DB9's

Aston Martin komt met nieuwe zogenoemde Special Editions van de DB9. Er zijn er drie, de Morning Frost, de Carbon Black en de Quantum Silver. Dat meldt magazine Autoweek deze week.

De Morning Frost heeft de DB9 Volante als basis. Een parelmoerwitte lak en een bruin interieur zorgen voor een mooie kleurcombinatie. Verder zitten er speciale 19 inch wielen onder en is de middenconsole afgewerkt met de lak Piano Black. De Touchtronic II-automaat is standaard.

De Carbon Black is uiteraard zwart en de Quantum Silver doet qua lak denken aan de speciale Aston Martin van James Bond in de film Quantum of Solace. Vandaar ook de naam. Ook deze twee versies van de DB9 staan op 10 spaaks, 19-inch wielen, maar wel met een ander design.


James Bond reed voor het eerst in een Aston Martin, een DB5, in de film Goldfinger (1964). En daarmee lijken Bond en Aston Martin onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Lijkt. Want Roger Moore heeft in zijn zeven Bond-films bijvoorbeeld nooit in een Aston Martin gereden.

Sinds Die Another Day (2002) is Aston Martin weer het huismerk van 007. Welke versie voor Bond 23 (2012) gebruikt gaat worden, is nog niet bekend.

1 opmerking:

LVA zei

Erg mooi, maar ik blijf toch de voorkeur geven aan een DBS in de kleur Casino Ice of Quantum Silver. ;-)


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures