Films en seriesFilms en series

woensdag 15 december 2010

Do You Know?

Nina. En dat was het dan. Nooit verder op die naam gezocht, terwijl ik van de meeste artiesten die een Bond-song op hun naam hem staan toch wel iets meer weet dan dat. Toegegeven, Do You Know How Christmas Trees Are Grown? is een buitenbeentje. Maar onverminderd een Bond-song.

Die Nina, dat is de Deense zangeres en actrice Nina Magdelene Møller-Hasselbalch. Ofwel Barones van Pallandt toen zij trouwde met de Nederlander Frederik van Pallandt. Samen vormden ze tot 1969 het duo Nina en Frederik.

Met die Baron Frederik is het overigens niet goed afgelopen. Nadat Nina halverwege de jaren zeventig van hem scheidde, kwam Frederik via wat omzwervingen op de Filipijnen terecht. Daar scheen hij zich te bemoeien met drugstransporten, een business die hem uiteindelijk fataal werd. In 1994 werd Frederik van Pallandt doodgeschoten.

Die Nina, die doet het nog steeds. Zij het met bijna 80 jaar een stuk rustiger.

Maandag wordt Do You Know... gedraaid op de radio, tussen 17 en 18 uur op Radio5. Hebben we hiermee een primeur?

1 opmerking:

JW Pepper zei

Bedankt voor de informatie! Dat liedje blijft in mijn hoofd rond dwalen telkens als ik OHMSS weer heb gezien.


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures