Films en seriesFilms en series

vrijdag 8 april 2011

Sean Connery stopt met publieke optredens

Filmfestival Edinburgh in juni 2010
De inmiddels tachtigjarige Sean Connery heeft geen zin meer in publieke optredens. Dat liet hij dinsdag weten via zijn woordvoerster, nadat hij verstek liet bij het Dressed to Kilt-gala in New York.

Met zijn gezondheid is alles in orde, verzekerde Connery's afgevaardigde Nancy Seltzer aan de Scotsman. De oud-007 leeft zich uit op de golfbaan en heeft het bijzonder naar zijn zin. Tijdens zijn tachtigste verjaardag in augustus vorig jaar, maakte Connery bekend dat hij met pensioen is gegaan en zich alleen nog met golfen bezig wil houden.

De golfpassie begon bij Connery in 1964 toen hij voor de opnames van Goldfinger een aantal lessen kreeg. Sindsdien is hij bezeten van het spelletje.

Connery oefent zijn swing voor de opnames van Goldfinger (1964)

Het Dressed to Kilt-gala in New York is een jaarlijkse Schotse avond en is onderdeel van Friends of Scotland. Sean Connery is mede-oprichter van deze organisatie, die tot doel heeft de Schotse cultuur te stimuleren. Zo kunnen Schotse kunstenaars een beroep doen op een studiebeurs van Friends of Scotland.

Connery's laatste publieke optreden was vorig jaar juni tijdens het filmfestival van Edinburgh. Ter gelegenheid van zijn tachtigste verjaardag werd daar de film The Man Who Would Be King vertoond.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures