Films en seriesFilms en series

donderdag 10 november 2011

Omdat hij niet vaak genoeg genoemd kan worden

Beetje aan de late kant misschien, maar aan de andere kant: je kunt me nu niet beschuldigen van commercie. Het album Themeology van John Barry uit 1997, dat is toch wel een must voor de Barry/Bond-liefhebber.

Grootste verrassing, naast de 22 andere wereldthema's, is de versie van From Russia with Love. Zoals het hoort gezongen door Matt Monro (1930-1985). Deze versie is bijna gelijk aan het origineel, maar Monro levert hier net een iets vrijere interpretatie. En bij nader inzien is dit dé filmversie.


Verder op Bond-gebied een tweetal originelen: Goldfinger en Diamonds Are Forever. Ook komen we op deze plaat Space March tegen (de ultieme versie van Capsule in Space uit You Only Live Twice), een heerlijke instrumentale versie van Twice, het 007-thema uit Thunderball én een instrumentale versie van Thunderball, een compleet nieuwe On Her Majesty's Secret Service en The James Bond Theme, dit keer met een begin zoals gunbarrel-muziek hoort te klinken.

En minstens zo goed als de Bond-muziek: The Persuaders, Midnight Cowboy, The Girl with the Sun in Her Hair, Born Free, eveneens door Matt Monro. Tuurlijk mis ik Frances en Zulu en Moonraker en The Deep en The Living Daylights en Robin and Marian... Maar goed, dat staat wel weer op een van die andere verzamel-cd's.

Niet dat ik er nu pas achter kom, maar gewoon goed om weer eens te beseffen: wat een klasse...

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures