Films en seriesFilms en series

dinsdag 27 december 2011

Pedro Armendáriz jr. (71) overleden

In New York City is gisteren op 71-jarige leeftijd de Mexicaanse acteur Pedro Armendáriz jr. overleden. Armendáriz speelde de rol van President Hector Lopez in Licence to Kill (1989).


Armendàriz heeft meer dan honderd rollen op zijn naam staan. In onder meer de twee Zorro-films van Martin Campbell, Amistad van Steven Spielberg en in tal van Mexicaanse speelfilms en tv-series.

Bond-boef Robert Davi (Sanchez in Licence to Kill) laat in een reactie op het overlijden van Armendáriz jr. aan Bond Blog weten: 'Pedro was een prima acteur. Zowel hij als zijn vader werden zeer gerespecteerd door producer Cubby Broccoli en zijn vrouw Dana. Remember, you're only president for life. Hij zal blijven voortleven.'


Die vader waar Davi het over heeft, is Pedro Armendáriz sr. die Kerim Bey speelde in From Russia with Love (1963). Senior overleed, net als zijn zoon, aan de gevolgen van kanker.

Pedro Armendáriz sr. in Istanbul op de set van From Russia with Love (1963)

Armendáriz wist dat hij ernstig ziek was toen hij de rol van Kerim Bey aannam. Toen hij dit regisseur Terence Young vertelde, gooide Young het opnameschema van deze tweede Bond-film om, door alle scènes met de zieke Armendáriz eerst op te nemen.

Nog voordat de film af was, moest de Mexicaanse acteur opgenomen worden in het ziekenhuis. Daar heeft hij zichzelf (met een naar binnengesmokkeld geweer) van het leven beroofd. Pedro Armendáriz sr. werd 51 jaar.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures