Films en seriesFilms en series

maandag 19 december 2011

'Wilson wil Craig tot en met Bond 28'

Als het aan producer Michael G. Wilson ligt, wordt Daniel Craig recordhouder onder de Bond-acteurs. Wilson zegt tegenover The People dat hij de huidige James Bond voor in totaal acht films zou willen behouden.


Dat is nogal wat. Dat zou betekenen dat we (met in het gunstigste geval iedere twee jaar een nieuwe Bond-film) tot 2022 tegen Craig aan moeten kijken. Na Skyfall zijn dat er straks dus nog vijf te gaan.

Sinds lange tijd is Roger Moore recordhouder met zeven Bond-films, van 1973 tot en met 1985. Sean Connery blijft officieel steken op zes (Never Say Never Again uiteraard niet meegerekend). Daarna Pierce Brosnan met vier, Timothy Dalton met twee en George Lazenby onderaan met één.

Roger Moore was 57 toen hij zijn laatste Bond-film maakte, Craig (van 1968) zal tegen die tijd 54 jaar zijn. De rest was beduidend jonger.

Michael G. Wilson
Of het allemaal vleierij van Wilson is, dat zou kunnen. Al lijkt mij Daniel Craig niet het type dat hier gevoelig voor is. Naar het schijnt heeft hij momenteel een deal voor een totaal van vijf films, daar waar zijn meest recente voorgangers een vaste deal van drie hadden. Dat heeft Craig verdiend met het grandioze succes van zijn eerste missie Casino Royale. Na Skyfall zullen er dus minimaal nog twee met hem als 007 komen.

Tot en met 2016 is de wereld in ieder geval veilig.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures