Films en seriesFilms en series

vrijdag 29 juni 2012

Daniel Kleinman terug als titelontwerper Skyfall

Daniel Kleinman is terug als ontwerper van de begintitels. Dat meldt fansite MI6. Skyfall is de zesde Bond-film waar Kleinman aan meewerkt.


Kleinman was sinds GoldenEye (1995) de vaste ontwerper van de begintitels, waarin vaak schaars geklede vrouwensilhouetten ritmisch meedeinen op de klanken van de titelsong. 

Alleen bij de vorige film Quantum of Solace werd deze klus eenmalig overgenomen door ontwerpbureau MK12. Het bureau waar Marc Forster, de regisseur van destijds, regelmatig mee samenwerkt.

De titels van Daniel Kleinman:


De kenmerkende titels van de Bond-films werden in 1962 geïntroduceerd door ontwerper Maurice Binder. Binder zou in totaal 14 Bond-films van begintitels voorzien. Voor Dr. No bedacht hij ook de gunbarrel.

Maurice Binder met zijn gunbarrel

Voor de volgende twee films was Binder niet beschikbaar. Robert Brownjohn werd ingehuurd om de titels voor From Russia with Love (1963) en Goldfinger (1964) te maken. Brownjohn werkte vooral met projecties op vrouwenlichamen.

Vanaf Thunderball (1965) was Binder weer van de partij. Dat heeft hij, met wisselend succes, volgehouden tot aan Licence to Kill (1989). Waarvoor Daniel Kleinman dan weer de videoclip verzorgde...

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures