Films en seriesFilms en series

donderdag 19 juli 2012

Terug bij af

In de nieuwe videoblog van Skyfall zegt regisseur Sam Mendes (vanaf 0:44) iets heel interessants: het laatste deel van de film zou zich kunnen afspelen in 1962, het jaar van Dr. No.


Onder de fans doen inmiddels de wildste geruchten de ronde, waarvan de volgende theorie te leuk is om te negeren:

Tegen het eind van de film bevindt Bond zich in het kantoor van M, zoals wij dat kennen in de films uit de jaren zestig tot en met tachtig - het eikenhouten interieur, de dubbele deur met leren bekleding - waar Bond de opdracht krijgt om de moord op ene Commander Strangways in Jamaica te onderzoeken, precies daar waar Dr. No vijftig jaar geleden begon...

M's Office in Dr. No, met Bernard Lee, Sean Connery en Peter Burton

Op die manier is de geforceerde cirkel rond. Bond is terug bij af. Maar dan wil ik in Skyfall natuurlijk wel zien dat zijn Beretta weigert, waardoor hij in Dr. No zijn Walther PPK voor het eerst krijgt. En als ik de foto's van Skyfall bekijk, ziet die nuance er net niet in.

Bovenstaande theorie is een stuk uitgebreider, maar ik ben bang te veel verrassingen te verklappen. Ik hoop ook allemaal niet dat het zo is, en dat zal ook echt niet, maar het is wel een origineel idee. Kan Eon de volgende vijftig jaar achteruit gaan zitten en teren op remakes.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures