Films en seriesFilms en series

zondag 18 november 2012

Skyfall succesvolste Bond

Skyfall is aan de kassa de meest succesvolle Bond-film in de geschiedenis van de 007-franchise. Tot vandaag heeft de film, die sinds een week in Amerika draait, in totaal 525,8 miljoen euro opgebracht.


Leek het er tot een paar jaar geleden nog op dat James Bond op sterven na dood was, Skyfall bewijst het tegendeel. Een goede film krijgt goede kritieken en daar is het succes grotendeels aan te danken. Maar na het ietwat tegenvallende Quantum of Solace (2008) en het gat van vier jaar tussen de twee laatste films, was het publiek ook echt weer toe aan een nieuwe Bond. Zie daar reden twee van het succes.

Sony Pictures, de distributeur van de huidige Bond-films, heeft nog nooit zo'n goed jaar doorgemaakt. Voor het eerst heeft de kaartverkoop aan de bioscoop nu al 4 miljard dollar binnengebracht. Het vorige record van 3,6 miljard stamt uit 2009.

Naast Bond, die de grootste klapper blijkt te zijn, hebben ook The Amazing Spider-Man, Men in Black 3 en Hotel Transylvania bijgedragen aan de miljarden van Sony.

Bron: The Hollywood Reporter

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures