Films en seriesFilms en series

donderdag 20 juni 2013

James Gandolfini (51) overleden

Als Sopranos-fan van het eerste uur, ben ik diep bedroefd door het overlijden van James Gandolfini.

...De enige link die hij met James Bond had, is zijn voornaam.


James Gandolfini, die jarenlang de rol van Tony Soprano in de HBO-serie The Sopranos op zich nam, is overleden. Dat bevestigt HBO aan verschillende media woensdagnacht.

De 51-jarige acteur was in Italië op vakantie toen hij plotseling overleed aan een hartaanval, laat de televisiezender weten. "Hij was een bijzondere man en een enorm talent. Maar vooral een lieve, aardige man, die iedereen met respect behandelde", aldus HBO in een verklaring.

James Gandolfini als Tony Soprano, te midden van (vlnr) Steve Schirripa, Michael Imperioli, Steven Van Zandt en Tony Sirico

De acteur won voor zijn rol in de hitserie over een mafiafamilie, drie Emmy awards en een Golden Globe. Daarnaast speelde hij in talloze films, waaronder True Romance,The Mexican, Zero Dark Thirty en Killing Them Softly.

Gandolfini werkte aan een nieuwe crime-serie, waarin hij zelf ook te zien zou zijn, Animal Rescue. Voor de serie zijn nog geen opnames gemaakt. Het is onbekend of de serie, waarin ook The Dark Knight Rises-acteur Tom Hardy en The Girl With The Dragon Tattoo-actrice Noomi Rapace te zien zouden zijn, nog doorgaat.

Gandolfini en zijn vrouw kregen in oktober 2012 nog een dochter samen. De acteur heeft een zoon uit een vorig huwelijk

Bron: NU.nl

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures