Films en seriesFilms en series

zondag 30 juni 2013

Piz Gloria heropend

Piz Gloria is sinds dit weekend weer open voor publiek. In bijzijn van James Bond George Lazenby himself is gisteren de nieuwe attractie Bond World geopend.

George Lazenby in zijn element, met rechts Sylvana Henriques

Het draaiende restaurant in de Zwitserse Alpen, dat als decor diende voor de Bond-film On Her Majesty's Secret Service (1969), was in ruim veertig jaar sterk verouderd. Sinds het 007-team eind jaren zestig op de top van de Schilthorn neerstreek, is het een trekpleister voor Bond-fans geweest. Maar eerlijk is eerlijk, het gebouw was wel aan een likje verf toe.

Dat heeft het nu gekregen, in de vorm van een splinternieuwe attractie: Bond World. Ondanks dat de geest van Bond nooit is weggeweest van de Alp, was het de laatste jaren allemaal weinig flitsend. Nu kunnen bezoekers zich James Bond wanen door onder meer een virtuele skitocht van de berg te maken. Het geheel heeft nu meer het idee van een (onvermijdelijke) experience. Al moet gezegd worden dat de rit per kabelbaan naar de top minstens zo boeiend is.

Fraai uitgevoerde display met informatie over On Her Majesty's Secret Service

Gisteren dus de heropening in aanwezigheid van onder meer George Lazenby, John Glen (op geen foto te bekennen), Terry Mountain (Draco's hulpje) en Sylvana Henriques (de vrouw met de banaan) en zo'n duizend andere genodigden.

Een bezoek aan Piz Gloria blijft een aanrader, met of zonder Bond World. Maar misschien dat de nieuwe attractie het nu nog net iets specialer maakt.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures