Films en seriesFilms en series

zondag 20 oktober 2013

Oeuvreprijs voor Christopher Lee (91)

Christopher Lee heeft gisteren tijdens het filmfestival in Londen de Fellowship Award, de oeuvreprijs van het British Film Institute, overhandigd gekregen uit handen van Johnny Depp.

Noot voor fotograaf: het gaat om Lee, niet om Depp...

"Ik had geen idee dat je zou komen", zei een verraste Lee volgens de BBC toen hij de prijs in ontvangst nam. "Ik moet mezelf even herpakken." 

De 50-jarige Depp liet vooraf weten niet bij de uitreiking aanwezig te kunnen zijn omdat hij andere verplichtingen had. Depp zei dat het een enorme eer was de prijs aan de 91-jarige Lee te mogen overhandigen. "Ik heb het genoegen gehad met Christopher te mogen werken. Dat was een droom die uitkwam."

Première Alice in Wonderland (2010)
Christopher Lee kreeg de Fellowship Award vanwege de bijdrage die hij leverde aan de cinematografie. Lee maakte in 1947 zijn acteerdebuut op de Britse televisie.

Zijn bekendste rollen zijn die van Bond-schurk Francisco Scaramanga in The Man with the Golden Gun, Count Dooku in de laatste Star Wars-trilogie en de boosaardige tovenaar Saruman in The Lord of the Rings-films.

Bron: NU.nl

1 opmerking:

JW Pepper zei

Wat een held die man!
Spreekt ook nog gewoon 5 talen vloeiend, al sinds 1947 in bijna 200 films gespeeld, en dan zowel kaskrakers al b-films.


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures