Films en seriesFilms en series

donderdag 8 oktober 2015

Spectre in recordaantal bioscoopzalen

De nieuwe James Bond-film Spectre gaat in Nederland in 323 zalen draaien, verdeeld over 134 bioscopen. Dat heeft distributeur Universal Pictures International donderdag gemeld.

Dit betekent dat Spectre in de eerste week van de release in bijna de helft van alle 'commerciële' bioscoopzalen van Nederland draait. Daarmee vestigt het 24e avontuur van de Britse spion 007 een record.

Het is voor het eerst dat een Bond-film in zoveel zalen draait. Vermoedelijk is het zelfs nog nooit gebeurd dat één bioscoopfilm op zoveel bioscoopdoeken tegelijkertijd te zien was, aldus de Nederlandse Vereniging van Filmdistributeurs (NVF).

Alleen de laatste Harry Potter-films komen in de buurt, maar die waren zowel in Engels- als Nederlandstalige versies te zien.

Spectre draait vanaf 29 oktober in de bioscopen. Daarmee is Nederland één van de eerste landen ter wereld waar de film te zien is. In de film is Daniel Craig voor de vierde keer te zien als 007.

Bron. NU.nl

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures