Films en seriesFilms en series

zondag 18 oktober 2015

Christopher Wood (79) overleden

De Britse scenarist Christopher Wood, die verantwoordelijk was voor twee van de bekendste James Bond-films, is op 79-jarige leeftijd overleden. Dat maakte acteur Roger Moore bekend op Twitter.


"Ik ben zeer bedroefd door de dood van Christopher”, laat Moore weten. “Hij schreef twee van mijn beste.” Wood was verantwoordelijk voor de scenario’s van The Spy Who Loved Me uit 1977 (samen met Richard Maibaum) en Moonraker uit 1979. Ook schreef hij de boeken gebaseerd op de ze films: James Bond, The Spy Who Loved Me en James Bond and Moonraker.

Beide films werden geregisseerd door Lewis Gilbert en hadden naast Roger Moore Richard Kiel als Jaws in de hoofdrol.

Christopher Wood (midden) en Richard Kiel ontmoeten Prince Philip tijdens de première van Moonraker

Naast de Bond-films schreef Wood nog een handvol andere titels. Het geheim van een goede 007-film noemde hij ooit in een interview: "Alles hetzelfde doen als de vorige keer, maar dan anders."

Behalve films schreef Wood ook romans. De schrijver studeerde economie en rechten aan Cambridge en vervulde zijn dienstplicht op Cyprus.

Over deze tijd schreef Wood het boek Terrible Hard, Says Alice. Voor dit werk kreeg hij veel lof; critici stelden hem op één lijn met Ernest Hemingway en zijn A Farewell to Arms.

Later raakte zijn literaire carrière in het slop en ging Wood erotische boeken schrijven onder de noemer Confessions. De eerste in de reeks, Confessions of a Window Cleaner, werd een groot succes en er volgden er nog tientallen. Hij schreef deze serie onder het pseudoniem Timothy Lea.


Christopher Wood overleed al op 9 mei dit jaar in Frankrijk. Zijn dochter Caroline Wood bracht het nieuws pas deze week naar buiten.

Bron: gedeeltelijk NU.nl

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures