Films en seriesFilms en series

maandag 10 juli 2017

Ongefundeerd

Hoe kan ik dit nu tactisch opschrijven zonder hautain over te komen? Zullen we dit afspreken: zolang op Bond Blog geen melding over een dergelijk gerucht wordt gemaakt, is het betreffende nieuwsfeit niet het vermelden waard...

Niet zo dus. Maar het punt mag duidelijk zijn.


Sinds zaterdag 8 juli opeens hot news, rioolkrant The Mirror doet alsof het wereldnieuws in handen heeft: 'Daniel Craig blijft aan als James Bond'. En of dat nog niet genoeg is, gaat Adele voor de tweede maal een Bond-song maken.

Dat is toch goed nieuws! Wat is daar mis mee? Leuk toch, eindelijk schot in de zaak!

Wat er mis mee is, is dat dit zogenaamde nieuws drie maanden geleden ook al de ronde deed. Toen was het een andere kwaliteitskrant die hier melding van maakte, de New York Post. De insteek was drie maanden geleden een dikke vinger naar Tom Hiddleston, het nieuws is hetzelfde gebleven. Vervolgens bleef het stil (op deze melding na, maar dat was via een totaal ander kanaal). Geen officiële bekendmaking, geen vervolgartikel, geen witte rook. Voorlopig geen nieuws over Bond 25...

Dat het nieuws straks eerder uitlekt dan Eon kan aankondigen, dat zal wel. Maar niet op deze manier. The Mirror krijgt niet meer gelijk door ongefundeerd nieuws zomaar rond te strooien, om zichzelf over een aantal maanden inderdaad op de borst te kunnen kloppen. Zo lusten we er nog wel een paar. Ik heb ook altijd gezegd dat Daniel Craig nog wel een vijfde gaat maken (en dat Roger Moore met gemak honderd jaar wordt).


Vanavond op Shownieuws mag René Mioch nog even over de zaak heen. Niets ten nadele van, maar ik hoor her en der in de media vaker onjuiste dan juiste feitelijke informatie als het om 007 gaat. Er gaat altijd wel iets mis met een jaartal of een scène die aan een verkeerde film wordt toegeschreven.

Vanmiddag nog gebeld door BNR om iets over de kwestie te vertellen — bleek dat er twee redacteuren op het onderwerp waren gezet. Aangezien die andere net iets eerder rond was, werd ik uiteindelijk bedankt. Waarop ik het niet kon nalaten om toch de onzinwaarde van het nieuws te benadrukken (Craig is 49 en geen 48 jaar, klein detail; als het inderdaad waar is, zal Eon Productions het niet nalaten een officiële verklaring de deur uit te doen; MGM heeft voor zover bekend nog steeds geen financieel partner gevonden, ook geen onbelangrijk punt).

Ik heb naar BNR geluisterd: het hele onderwerp James Bond is niet ter sprake gekomen. Waren ze toch tot inkeer gekomen? Of staat het nieuws dat geen nieuws is voor morgen op het programma?

Een zoveelste storm in een glas water. Een beetje om moedeloos van te worden, al is het maar omdat de echte liefhebbers ECHT NIEUWS verdienen. (Hij gaat het wel doen hoor, Craig...)

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures