Films en seriesFilms en series

woensdag 6 september 2017

'Nieuwe bieders distributierechten Bond 25'

Elektronicareuzen Apple en Amazon hebben hun zinnen gezet op de distributierechten van Bond 25, dat meldt The Hollywood Reporter vandaag.

Ondanks het feit dat de releasedatum van Bond 25 en diens hoofdrolspeler Daniel Craig inmiddels bekend zijn, is nog onduidelijk wie de nieuwste James Bond-film gaat distribueren. Volgens THR was Warner Bros. de grootste kanshebber, tot de elektronicabedrijven zich ermee gingen bemoeien.


Nog even in een nutshell: Eon Productions en MGM die de rechten van de James Bond-films bezitten, zijn, hoe gek het misschien ook klinkt, niet in staat een Bond-film in de bioscoop te krijgen, daar hebben ze een derde partij, een distributeur, voor nodig.

In april dit jaar werd bekend dat vijf studio's in de race zijn voor deze felbegeerde rol: (voormalig partner) Sony, Warner Bros., Universal, 20th Century Fox en het tamelijk onbekende Annapurna. Vooralsnog lijkt er uit deze vijf nog geen keuze gemaakt, wat de deur openhoudt voor nieuwe aanbieders.


De James Bond-franchise richt zich grotendeels op één film eens in de zoveel jaar. Andere grote filmmerken als Star Wars en Marvel zijn alomtegenwoordig, van de speelgoedwinkel tot de spin-offs, voor iedere leeftijd zit er wel wat bij. Wat dat betreft gaat James Bond weinig met zijn tijd mee, stelt THR. Er zit veel meer in dan die ene film eens in de drie, vier jaar.

Het lijkt mij dat dat niet geheel strookt met de zoektocht naar een distributeur voor enkel Bond 25. Maar het kan dat Eon andere plannen heeft en inderdaad groter wil met James Bond. Daarbij distribueren Apple en Amazon niet zelf, daar huren ze bijvoorbeeld Warner voor in.

O ja, vandaag werd trouwens bekend dat regisseur Colin Trevorrow opstapt bij Star Wars IX. Niet lang geleden vertrokken ook de regisseurs van de Han Solo-spin-off. Wil er verder niks mee zeggen, maar laat Eon zich fijn op die ene film eens in de zoveel jaar richten...

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures