Films en seriesFilms en series

dinsdag 5 september 2017

'Plotdetails Bond 25 gelekt'

Het is omdat er verder niets anders te melden valt, behalve happy 78th birthday George Lazenby: Page Six van de New York Post beweert dat er plotdetails van Bond 25 zijn gelekt.

Hier hoef ik toch geen spoilermelding bij te plaatsen?

Bond 25 grijpt volgens Page Six direct terug naar Spectre (2015), waar Bond met zijn verovering Madeleine Swann de wijde wereld intrekt. Einde film. Het tweetal stapt in Bond 25 in het huwelijksbootje en nog voordat de titels over het scherm rollen (dat laatste verzin ik er bij), laat de kersverse Mrs Bond het leven. Tijd voor wraak.

Daniel Craig als James Bond en Léa Seydoux als Madeleine Swann in Spectre (2015)

Ten tijde van On Her Majesty's Secret Service (1969), die ene met de jarige job, werd met het idee gespeeld om de film positief te laten eindigen, dus met de bruiloft van Bond en Tracy. De moord op Emma Peel zouden ze wel filmen, maar pas gebruiken voor de pretitles van het volgende deel.

Regisseur Peter Hunt stond er echter op de film precies te laten eindigen zoals Ian Fleming dat had beschreven in zijn gelijknamige roman. De meest beladen eindscène uit de reeks, maar wat een climax!Ik vraag me werkelijk af wat de meerwaarde voor het verhaal van Bond 25 zal zijn als de filmmakers het einde van OHMSS gaan recyclen. Waren de dood van M in Skyfall (2012) en die van Vesper in Casino Royale (2006) niet duidelijk genoeg? Vesper overleefde net als Tracy het boek niet. M neemt aan het eind van Skyfall de honneurs van de Bond-girl waar en kan als zodanig worden gezien als de moderne Tracy.

Nee hoor, ik gok erop dat Madeleine Swann al voordat de film begint is geëlimineerd door de schrijvers. Zoals alle happy ends voor haar horen we nooit meer iets van Miss Swann. Het lot van de Bond-girl, ook zonder sterfscène is zij ten dode opgeschreven...

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures