Films en seriesFilms en series

zondag 17 december 2017

Octopussy-acteur Albert Moses (79) overleden

Naar onlangs bekend geworden is in september acteur Albert Moses overleden. Moses was te zien in twee Bond-films met Roger Moore: als barman in The Spy Who Loved Me (1977) en later in een grotere rol als Sadruddin in Octopussy (1983).


Geboren in Sri Lanka begon Moses' acteercarrière begin jaren 70 toen hij naar Engeland verhuisde. Daar verwierf hij vooral bekendheid in de rol van Ranjeet Singh in de comedyserie Mind Your Language.

In The Spy Who Loved Me (1977) krijgt hij als barman van de Mujaba Club James Bond en Anya Amasova tegenover zich. In Octopussy speelt hij het personage van Sadruddin, het hoofd van Station I in India.

Albert Moses met Roger Moore in Octopussy (1983)

Albert Moses overleed op 15 september in Londen op 79-jarige leeftijd. Eerder deze maand werd zijn lichaam begraven in Sri Lanka. Volgens de Indiase krant The Hindu werd zijn dood pas opgemerkt na een overlijdensadvertentie in een lokale krant.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures