Films en seriesFilms en series

woensdag 21 februari 2018

Daar is Danny Boyle weer

Danny Boyle staat opnieuw in de picture als mogelijke regisseur van Bond 25, schrijft Variety. Danny Boyle is sinds jaar en dag áltijd één van de mogelijke namen als het gaat om de regieklus van een Bond-film. Vooralsnog heeft de Trainspotting-regisseur volgens het entertainmentblad nog geen officieel aanbod gekregen.

Foto: Paul Cooper

Boyle is natuurlijk helemaal geen gekke keuze. Zeker niet in de lijn van regisseurs van de laatste tien jaar: Marc Forster voor Quantum of Solace (2008) en Sam Mendes voor Skyfall (2012) en Spectre (2015). Regisseurs die vooral bekend staan om hun dramafilms.

Voor de opening van de Olympische Spelen in Londen in 2012 maakte Boyle een kort Bond-filmpje, waarin James Bond (Daniel Craig) zich op het echte Buckingham Palace meldt bij de echte Queen Elizabeth. De twee stappen in een gereedstaande helikopter en vliegen tot boven het Olympisch Stadion waar het duo tijdens de openingsceremonie per parachute hun opwachting maakt.


Met de benoeming van een regisseur voor Bond 25 komt er hopelijk eindelijk eens wat schot in de zaak. Eerder deze week liet Christopher Nolan in een aflevering van Desert Island Discs van BBC4 zich nog ontvallen geen kandidaat te zijn voor de nieuwe Bond-film. Leuk detail is wel dat hij Ski Chase uit On Her Majesty's Secret Service (1969) van John Barry als één van zijn favoriete muziektracks laat horen.

Over Bond 25 is tot dusver weinig bekend. De releasedatum staat gepland voor 8 november 2019, Daniel Craig zal voor de vijfde en waarschijnlijk laatste keer de hoofdrol spelen. Het wachten is nog steeds op een deal met een distributiepartner.

1 opmerking:

Don Zuiderman zei

Ik vond het een leuk interview met Christopher Nolan. Erg opvallend hoe hij precies wist dat John Barry maar liefst 11 soundtracks heeft gemaakt voor de Bond films. Dan ben je volgens mij meer dan ‘een beetje’ fan...


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures