Films en seriesFilms en series

donderdag 22 februari 2018

'Danny Boyle al bezig met verhaal Bond 25'

Deadline gaat nog een stapje verder met het gerucht dat Danny Boyle (wederom) in beeld is als regisseur van Bond 25. Auteur van het artikel Mike Fleming schrijft dat Boyle een specifiek verhaal voor Bond 25 voor ogen heeft en dat de regisseur dat verhaal momenteel aan het uitwerken is met scenarist John Hodge, met wie Boyle onder meer de Trainspotting-films maakte.

Blijkbaar teveel gevraagd om een foto van John Hodge (links) en Danny Boyle samen te maken tijdens de première van Trainspotting 2 vorig jaar

Boyle en Hodge zijn dus al bezig, aldus Deadline. Purvis en Wade, de vaste schrijvers van de Bond-films, zijn dat ook al een jaar. Mocht dat schrijven bij het laatste duo allemaal niet zo lekker lopen, dan zou het verhaal van het eerste duo een zegen kunnen zijn. Alleen: zo werkt dat bij James Bond helemaal niet.

De totstandkoming van de Bond-films is altijd een pingpongspel tussen scenaristen en producenten geweest: Ian Fleming als basis, Cubby Broccoli had ideeën, Harry Saltzman twee keer zoveel, de aangenomen regisseur had zijn bedenkingen, schrijver Richard Maibaum maakte daar een eerste versie van, als tweede ging daar een co-auteur overheen en gaandeweg vormde zich het uiteindelijke script.

Oud-Bond-producenten Harry Saltzman en Albert R. Broccoli

Michael G. Wilson en Barbara Broccoli doen niet anders met hun mensen: het schrijversduo Neal Purvis en Robert Wade, de regisseurs, co-auteurs als Paul Haggis, John Logan en Jez Butterworth. Peter Morgan van The Crown heeft in 2009 ook nog een poosje op kosten van Eon Productions aan Bond 23 (Once Upon a Spy) geschreven. Misschien is het inderdaad tijd om die werkkoers iets aan te passen.

Het team achter Skyfall (2012) en Spectre (2015): schrijver Robert Wade, regisseur Sam Mendes, producent Barbara Broccoli, producent Michael G. Wilson en schrijver Neal Purvis

Stel nu dat Boyle en Hodge met een dijk van een James Bond-filmverhaal op de proppen komen. En waarom ook niet. Dan gaan Purvis en Wade daar nog voor zoveel procent overheen om een credit te verdienen en zo krijgen we uiteindelijk op de begintitels te lezen: 'Screenplay by: Danny Boyle & John Hodge and Neal Purvis & Robert Wade; Story by: Danny Boyle & John Hodge'.

Kom op, daar valt toch mee te leven!

Nog even terug naar het artikel van Deadline: volgens Mike Fleming neemt Danny Boyle enkel plaats in de regiestoel als hij mag werken met het verhaal dat hij samen met John Hodge heeft gecreëerd, anders zal Eon Productions toch een andere regisseur moeten aantrekken om de genummerde vlakjes in te kleuren.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures