Films en seriesFilms en series

donderdag 15 maart 2018

Danny Boyle bevestigt geruchten Bond 25

Alles hangt af van het scenario


Danny Boyle gaat Bond 25 regisseren. Althans, als het scenario dat wordt geschreven naar een idee van hem wordt goedgekeurd. De opnamen van de nieuwe Bond-film staan gepland vanaf eind dit jaar.

Danny Boyle met Ewen Bremner op de set van Trainspotting 2 (2017)

Tegenover Metro bevestigt Boyle het gerucht dat sinds een kleine maand de ronde doet. Die geruchten werden almaar sterker toen bleek dat zijn vaste scenarioschrijver John Hodge inmiddels met het scenario bezig is, nadat producenten Barbara Broccoli en Michael G. Wilson buitengewoon enthousiast waren over het idee.

Vanaf eind april/begin mei staat voor Boyle echter eerst de regie van een film naar een scenario van Richard Curtis (Mr. Bean, Love Actually) op de agenda (eerder aangekondigd als All You Need Is Love). Momenteel bemoeit de regisseur zich zowel met dat filmscript als met de ontwikkeling van het script van de nieuwe Bond-film. Het moet allemaal net passen, zodat hij na film één meteen met nummer twee aan de slag kan.

Het lijkt er nu dus op dat de bal voorlopig bij scenarist John Hodge ligt, die in rap tempo een filmscript op papier moet zien te krijgen. De vraag blijft: wat als Broccoli en Wilson daar uiteindelijk hun neus voor ophalen? Gaan ze dan toch aan de slag met het minder gewenste verhaal waar Neal Purvis en Robert Wade al een jaar aan werken?

John Hodge in een pose waar hij voorlopig geen tijd voor heeft

Danny Boyle wil volgens de inmiddels bevestigde geruchten enkel een Bond-film maken met zíjn verhaal als basis. Levert John Hodge prutwerk af, dan zou dat betekenen dat het zoeken naar een regisseur weer opnieuw moet beginnen.

Zo ver laat Eon Productions het vast niet komen, zeker niet met de releasedatum van oktober/november 2019 hijgend in de nek. Daarom kunnen we bijna met zekerheid aannemen dat de 61-jarige Engelse regisseur Danny Boyle de twaalfde regisseur van een Bond-film wordt. En nee, weer geen vrouw. Daarover een andere keer.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures