Films en seriesFilms en series

vrijdag 9 maart 2018

'Eon wil niemand anders dan Danny Boyle'

Eon Productions doet er alles aan om regisseur Danny Boyle te krijgen voor Bond 25. Dat schrijft Baz Bamigboye vandaag in de Daily Mail. Bamigboye blijkt al jaren een betrouwbare bron als het om James Bond-nieuws gaat.


Danny Boyle werd eind vorige maand ineens weer gelinkt aan 007, zoals Boyle de laatste tien jaar bij iedere aangekondigde James Bond-film wel eens wordt genoemd. Deze keer leek het al snel serious business toen de volgende dag bleek dat zijn vaste schrijver John Hodge inmiddels bezig was met het scenario van Bond 25.

Toen diezelfde Baz Bamigboye vorige week bekendmaakte dat Boyle dit jaar voor Working Title de musicalfilm All You Need Is Love gaat regisseren, leken zijn kansen voor Bond 25 verkeken. De voorbereidingen voor de nieuwe Bond-film moeten zo snel mogelijk beginnen om vanaf december met de opnamen te kunnen starten. De film staat immers gepland voor november 2019.


Volgens de Daily Mail heeft het duo Boyle en Hodge zo'n uniek idee voor Bond 25 gepitcht, dat producenten Barbara Broccoli en Michael G. Wilson, gesteund door hoofdrolspeler en co-producent Daniel Craig, er alles aan doen om stevige afspraken te maken met Working Title, zodat Boyle na All You Need Is Love direct kan aanschuiven bij Bond 25.

Zoals bekend werkten Craig en Boyle eerder samen aan een klein Bond-filmpje voor de Olympische Spelen in Londen in 2012. Craig wil deze samenwerking graag voortzetten, temeer omdat het idee dat Boyle en schrijver Hodge voor Bond 25 in petto hebben, totaal anders is dan wat hij de vier voorgaande keren heeft gedaan. En dat zint de langstzittende 007 blijkbaar wel.

Daniel Craig wil eruit 'on a high note', zoals hij vorig jaar zomer liet weten. En het lijkt erop dat Boyle en Hodge hem die kunnen leveren.


Dan blijven alleen vaste schrijvers Neal Purvis en Robert Wade met lege handen achter. De veteranen zijn al een jaar bezig met hún versie van Bond 25.

Misschien dat Purvis en Wade al te lang aan James Bond zijn verbonden (The World Is Not Enough in 1999 was hun eerste). Vandaar dat zij sinds Quantum of Solace (2008) al roepen dat dit écht hun laatste Bond is. Toch worden zij er iedere keer in vroeger of later stadium weer bijgehaald om de plooien glad te strijken.

Neal Purvis en Robert Wade

Het schrijversduo is voor Eon Productions al jaren een stabiele factor. Ze kennen de wereld van James Bond door en door. Het zou daarom zomaar kunnen dat Purvis en Wade alsnog worden gevraagd om het scenario van Hodge aan te scherpen, mits Boyle dat toelaat. Geen idee hoe sterk zijn positie in dezen is.

Een bezem door de tent is ook geen slecht idee. Zeker niet als Broccoli, Wilson en Craig zo enthousiast zijn over het idee van Boyle en Hodge. Kan het script van Purvis en Wade gewoon op de plank voor een volgende keer. James Bond Will Return...

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures