Films en seriesFilms en series

woensdag 27 februari 2019

Geen hogere wiskunde

Seems your hunch was right, double-o-seven... Wegens veiligheidsoverwegingen is het alleen mogelijk om onderstaande tekst onder een spoileralert te vermelden. Alles bij elkaar opgeteld lijkt het nieuws van gisteren naadloos te passen. Het is geen hogere wiskunde.

Gisteren bleek namelijk dat de locatie in het Noorse Nittedal, waar momenteel een filmset wordt gebouwd, inderdaad voor de nieuwe James Bond-film te zijn. Tot zover geen spoilers.

Voor wie door wil lezen, klik op deze button:

De scène die daar gedraaid gaat worden heet Meisje op sneeuw en ijswater en wordt beschreven als: ‘Een kind schiet op een indringer en vlucht vervolgens het ijs op voor een tweede indringer.’

Dit klonk meteen zo bekend in de oren, namelijk als het verhaal dat Madeleine in Spectre (2015) aan James Bond vertelt, waarin zij een belager van haar vader doodschiet. Dit kan bijna niet anders dan een flashback zijn naar Madeleines jeugdjaren.


Spectre (2015), waarin Madeleine James Bond haar verhaal vertelt

Maar nu: in Frankrijk is een castingbureau in januari op zoek geweest naar een meisje tussen de 10 en 14 jaar dat een sterke gelijkenis vertoont met Léa Seydoux. Als we al deze gegevens bij elkaar optellen, kan het bijna niet anders dan dat in Bond 25 een flashback voorkomt. Dat is in die bijna zestig jaar Bond-films nooit op deze schaal voorgekomen.

We zien Bond (Roger Moore) in Moonraker (1979) wel even terugdenken aan de wrist dart gun van Q als hij door de testcentrifuge van Drax door elkaar wordt gehusseld, waarbij beelden van M's office door zijn hoofd schieten; en dan nog die scène waarin Bond (Pierce Brosnan) terugdenkt aan de martelingen die hij eerder heeft moeten doorstaan in het begin van Die Another Day (2002), om vervolgens (ahum) zijn hart tijdelijk stil te leggen.

De centrifuge in Moonraker (1979)

Dit zijn echter zulk marginale terugblikken, enkel bedoeld als hulpmiddel aan de kijker om Bonds gedachte te verbeelden, dat zij als flashback bijna te verwaarlozen zijn.

Voor de nieuwe scène van Bond 25 is het de vraag of we Mr. White (in Casino Royale, Quantum of Solace en Spectre gespeeld door Jesper Christensen) terugzien. Hij is de vader van Madeleine op wie de belagers het voorzien hebben.
 
Een beetje saaie post voor wie de mogelijke spoilers niet wil lezen. Meer saaie posts zullen ongetwijfeld volgen.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures