Films en seriesFilms en series

maandag 6 april 2020

Bond-girl Honor Blackman (94) overleden

Op 94-jarige leeftijd is gisteren de Engelse actrice Honor Blackman overleden. Dat meldt haar familie aan de BBC. Blackman speelde Sean Connery's tegenspeelster Pussy Galore in de derde James Bond-film Goldfinger (1964). Met 38 jaar destijds was zij lange tijd de oudste Bond-girl ooit.


Blackman werd bij het grote publiek bekend met haar hoofdrol in de tv-serie The Avengers begin jaren 60, samen met Patrick Macnee als John Steed. De actrice verliet de serie om in Goldfinger te kunnen spelen. Ze werd in The Avengers opgevolgd door Diana Rigg, die op haar beurt de hoofdrol in On Her Majesty's Secret Service (1969) zou krijgen. Ook Patrick Macnee speelde later in een Bond-film: A view to a Kill (1985) met Roger Moore.

Honor Blackman zou naast haar Bond-film een bescheiden acteercarrière opbouwen.

Naast actrice was Blackman ook een begenadigd judoka. In zowel The Avengers als in Goldfinger maakt zij gebruik van haar judotalent.


Honor Blackman is na Claudine Auger de tweede hoofdrolspeelster uit een Bond-film die overlijdt. Vooralsnog heeft zij met 94 jaar de oudste leeftijd van alle Bond-girls bereikt. Volgens haar nabestaanden is de actrice een natuurlijke dood gestorven.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures