Films en seriesFilms en series

donderdag 4 november 2021

James Bond-spin-off aangekondigd

 ...in boekvorm

Er komt een spin-off-trilogie over de 00-collega’s van James Bond. Dat heeft Ian Fleming Publications vandaag bekendgemaakt. Het eerste boek moet in september 2022 verschijnen. De auteur is de nog vrij onbekende Kim Sherwood.

James Bond is vermist; gevangengenomen of misschien zelfs vermoord. Een nieuwe generatie van 00-agenten is klaargestoomd door MI6 en begint aan een strijd tegen een wereldwijde dreiging. Op datzelfde moment zoeken M en Miss Moneypenny naar een mol binnen de geheime dienst. Zal de waarheid op tijd boven tafel komen, of is dit het einde van de 00-sectie?
Kim Sherwoord
(Foto: Francesco Guidicini)

De 32-jarige Sherwood is de tweede vrouwelijke auteur van een James Bond-boek, ook al zal Bond zelf niet voorkomen in het verhaal. Eerder verscheen van Samantha Weinberg de trilogie The Moneypenny Diaries.

Kim Sherwood brak enkele jaren geleden door als jong schrijftalent met het boek Testament, een verhaal over de ervaringen van haar oma; een overlever van de Holocaust. Sherwood raakte geïnteresseerd in het onderwerp nadat haar opa was overleden, de acteur George Baker. Baker is een bekende uit de James Bond-films. Zo speelde hij onder meer de rol van Sir Hilary Bray in On Her Majesty’s Secret Service.

Kim Sherwood met haar opa George Baker

De titel van de eerste James Bond-spin-off zal later bekend worden. Over een Nederlandse vertaling is in dit stadium evenmin iets bekend. De James Bond-boeken van Anthony Horowitz, die onlangs de laatste hand aan zijn derde Bond-roman heeft gelegd, zijn nooit in het Nederlands verschenen.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures