Films en seriesFilms en series

dinsdag 22 september 2009

Forget about it



Is Sean Connery vergeetachtig aan het worden?

Ik meen enkele jaren geleden ergens gelezen te hebben dat Connery stopt met films maken, omdat hij zijn tekst niet meer kan onthouden. Hij is vergeetachtig aan het worden, of erger nog: hij is dementerende.

Collega's van mij nemen dat klakkeloos aan, vertellen dat door aan vrienden en uiteindelijk zal het ter oren komen bij Hans Kazàn. De oude buurman van Sir Sean in het Spaanse Marbella. Onze Hans heeft nog immer een fijn contact met de oude Schot, dus voorzichtig informeert hij bij Connery's spookverschijning, zijn echtgenote Micheline.

Tja, haar echtgenoot vergeet inderdaad wel eens wat. Dat hij zijn filmcarrière bijvoorbeeld aan James Bond te danken heeft. Maar verder? Ach, iedereen heeft soms moeite een naam van vroeger te herinneren. Daarin verschilt haar echtgenoot niet van een gewone boerenlul.

Maar in Nederland wordt er al over Alzheimer gesproken, probeert Kazàn nogmaals. Een of andere zelfbenoemde Bond-deskundige heeft dat praatje de wereld in geholpen.

Ze zeggen zoveel, wuift Micheline het fabeltje weg. Zij en Sean genieten heerlijke iedere avond van de warme mediterrane zon. Vind je het gek, Hans, dat hij geen zin meer heeft om de wereld over te reizen voor hoe-die-vent-ook-alweer-heet. Ene Spielberg, ook zij heeft niet alle namen meer paraat. We hebben alles hier Hans. Sean hoeft gewoon niet meer zo nodig in het middelpunt te staan. Hij heeft zijn rust hard verdiend.

En terwijl de oude James Bond met een betrapt gezicht de laatste tulpen uit de vaas heeft weggekauwd, belt Micheline af. Sean geeft haar speels een kopje. Ze vergeeft hem. Nog één verhaaltje, en dan lief gaan slapen.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures