Films en seriesFilms en series

vrijdag 25 september 2009

Goed, beter, blu-ray

Na Casino Royale op blu-ray én HD-tv gezien te hebben, ben ik wel heel erg benieuwd geworden naar de oude Bond-films. Want wat een loepzuiver beeld.

Dr. No in blu-ray moet er uitzien als gisteren opgenomen. Alleen de kapsels en kleding verraden een film van een halve eeuw geleden. 

Ruim drie jaar geleden kwam voor de Bond-liefhebbers de beste dvd-collectie ooit uit. Beter beeld en geluid hadden we nooit eerder gezien. Alles opgepoetst voor de ultieme belevenis, maar met de verovering van blu-ray bleek dat al gauw gedateerd. Want het kon allemaal nóg beter. 

Toch was het zonder oppoetsbeurt nooit te doen geweest om de boel naar HD te transformeren. De Ultimate Collection is gewoon een evolutionaire stap geweest. En dat betekent dat het na blu-ray nóg beter gaat worden.

Nam ik eerst genoegen met VHS, keek ik daarna mijn ogen uit bij video-cd (het fabelachtige laser-disc heb ik nooit gezien) en werd ik nog gelukkiger van de Special Editions. Gingen we uiteindelijk via de Ultimate Editions naar blu-ray. En iedere keer was de laatste zichtbaar de beste.

Blijft dus nu de vraag: blu-ray aanschaffen of wachten op het volgende formaat? Want dat gaat er over niet al te lange tijd komen. En wat dan? Is dat echt nog beter dan blu-ray? Ja. Dat blijft doorgaan. Maar, ik denk wel dat die verbeterde kwaliteit minder zichtbaar zal zijn dan de laatste jaren. Het wordt echt voer voor fijnproevers.

De makkelijkste overweging om nog even te wachten: die goedkoop uitziende blauwe hoesjes blijven spuuglelijk!

1 opmerking:

Anoniem zei

Maak je geen zorgen. Eind dit jaar komt er een set uit van alle Bond titels die op dat moment uit zijn op DVD maar dan in een fantastisch mooie Blu-Ray set. Remastered natuurlijk en nog meer extra's dan tevoren. Er wordt zelfs ruimte gelaten voor de eerstvolgende twee losse Blu-Rays van Skyfall en de volgende film. Schrik echter niet van de prijs want die is ook geremastered! Dus zoek even op het internet naar een goede deal. November is de maand dat al dit moois uitkomt en het is allemaal welzeker de moeite waard. Zo mooi zijn ze wel zeker op Blu-Ray.


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures