Films en seriesFilms en series

woensdag 4 november 2009

Een sublieme cover

Waarom een prachtige tune opnieuw maken? Omdat de nostalgie het nóg beter maakt. Wie het thema van The Persuaders! kent, krijgt ongetwijfeld heimwee naar vroeger bij het volgende filmpje. Een sublieme cover. Geluid aan uiteraard, het gaat om de muziek, niet zozeer om de beelden. Ik heb 'm al op m'n iPod staan...Prachtige serie trouwens. Al enige tijd uit op dvd (als De versierders), en met 24 afleveringen goed te overzien. Roger Moore als Lord Brett Sinclair, als altijd geestig en goed, en Tony Curtis als Danny Wilde, die zijn rol met zoveel gemak lijkt te spelen dat het plezier hem juist in die relaxte houding zit. De heren zijn fantatisch goed aan elkaar gewaagd en hebben zichtbaar lol. Ook met Laurence Naismith uit Diamonds Are Forever en gastoptredens van een heel Bond-arsenaal: Bernard Lee, Lois Maxwell, George Baker, Shane Rimmer, Geoffrey Keen en Catherine von Schell. Peter Hunt regisseerde een aflevering, evenals Roger Moore zelf.
En dat thema is natuurlijk van niemand minder dan John Barry.

Na twee seizoenen (1971 en 1972) vond vooral Roger Moore het welletjes en kon zodoende in één keer doorstromen naar Live and Let Die. Eindelijk had hij tijd voor Bond.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures