Films en seriesFilms en series

donderdag 19 november 2009

Veren

Veel aandacht voor het nieuwe album van Shirley Bassey. Gisteren was fan Gerard Joling te gast in De Wereld Draait Door om een paar van zijn veren in Dame Shirley te steken. In dit geval is het geoorloofd.

James Bond kwam natuurlijk ook aan bod. Live-versies van de drie Bond-songs werden vertoond, John Barry werd aangehaald. Al met al een prima Bond-score deze laatste tien minuten van het programma.

Ik kijk altijd met argwaan naar leken die over Bond praten. Hoeveel onnozele pogingen worden gedaan over een onderwerp waarover iedereen denkt te kunnen praten? De bekende Nederlandse componist Louis Andriessen kwam niet verder dan de titels Goldfinger en Diamonds. ...Diamonds?

Joling is geen graadmeter als het om Shirley Bassey gaat - hij is fan. Net als ik geen objectief oordeel kan geven over een nieuwe Bond-film of een nieuwe song. Ondanks dat er volgens de ex-Topper regelmatig uit een bekende vaatje getapt wordt, vertoont de 72-jarige Bassey nauwelijks schrammen. Hier en daar een valse uithaal, maar dat heeft te maken met emotie. Echte emotie.

The Performance: de eerste originele Bassey in twintig jaar. Prachtig kerstcadeau. Het zal ook ongeveer mijn eerste cd sinds twintig jaar zijn...

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures