Films en seriesFilms en series

zondag 29 november 2009

Waar is Jeff Marshall gebleven?

Ken je deze nog? De litho's van Jeff Marshall. Ineens waren ze er, en ineens waren ze ook weer weg. Tot een reeks uit de Brosnan-serie is het nooit gekomen. Laat staan een litho van Daniel Craig of een officiƫle filmposter. Was Jeff Marshalls potlood plots gebroken en was hij zijn puntenslijper kwijt?

Destijds, dat zal eind jaren negentig zijn geweest, doken opeens Bond-posters van Jeff Marshall op. Frisse prenten van oude Bond-films die de perfecte Bond-stijl ademde. Ware kunstwerkjes.

Met de komst van fotomontages waren de tijden van getekende posters grotendeels verleden tijd. Dan maar de hoop op een verstandig besluit van de dvd-makers: gebruik de Marshalls als dvd-cover.

Dat is nooit gebeurd en gaat ook niet gebeuren.

Jeff Marshall lijkt van de aardboden verdwenen. We moeten het doen met zestien prachtige filmposters, van Dr. No tot en met Licence to Kill. Plus een rijtje Bond-gerelateerde platen. Marshall heeft nog wel een lijn Corgi-titels mogen voorzien van een verpakking, maar doorgedrongen tot de filmmakers is hij niet.

Dan heeft Drew Struzan het toch beter voor elkaar - die maakte destijds Star Wars en Indiana Jones en doet dat recentelijk nog steeds. Waar is de tijd gebleven dat een Bond-poster uit een ambachtelijk stukje tekenwerk bestond? Met Jeff Marshall had het Bond-team een kunstenaar binnen handbereik die dit klusje met plezier had willen klaren.

Bekijk de litho's van Jeff Marshall hier.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures