Films en seriesFilms en series

maandag 15 februari 2010

Decennium-Bond

Opgepast! Want voor je het weet is het weer voorbij!

Met het jaar 2010, dat alweer ruim een maand aan de gang is, is een nieuw decennium* aangebroken. En hoewel hij ons voorlopig tot 2011 laat wachten, geldt dat ook voor Bond.

Wie wordt de Bond van dit decennium?

Laten we eerst eens fijn terugkijken:

De Bond van de jaren zestig is onbetwist nog steeds de nummer één voor velen: Sean Connery. Die van 1962 tot 1967 vijf Bond-films maakte en daar in 1971 en 1983 (zij het onofficieel) nog een schepje bovenop deed.

De jaren zeventig is dan voor Roger Moore. Die er van 1973 tot en met 1985 zeven doorheen joeg. En dat met zulke broekspijpen!

Hoewel Moore er drie maakte in de jaren tachtig en Timothy Dalton slechts twee (in 1987 en 1989), is deze laatste het toch gegund om de Bond van eighties te worden.

Pierce Brosnan, hoe kan het ook anders, wordt met drie films in de jaren negentig en één in 2002 de Bond van die jaren negentig. Dan blijft Daniel Craig met zijn films uit 2006 en 2008 over als de Bond van de jaren 2000.

Maar nu: als Craig het vol gaat houden de komende tien jaar, dan komt er na ruim een halve eeuw bios-Bond een breuk in de 'decennium-theorie'. Laat in dat geval de enige overgeblevene (George Lazenby, hier rechts) nog een welverdiend ei leggen een dezer jaren. Wat te denken van een biopic, waarover al heel lang gesproken wordt? Daarvoor hoeft de inmiddels zeventigjarige 'ik-ben-geen-decennium-Bond' echt niet dood te zijn.

Tip voor de hoofdrol van de oudere Lazenby: George Lazenby zelf! En als -ie het zelfs niet aankan om zichzelf te spelen, dan neem ik al mijn lovende woorden over OHMSS alsnog terug…

*Deze berekening houdt geen rekening met de Millenniumvergissing.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures