Films en seriesFilms en series

zondag 28 februari 2010

VLT staat nog fier overeind


Niks aan de hand met de Very Large Telescope! Door de zware aardbeving in Chili had het natuurlijk kunnen gebeuren dat deze Bond-locatie uit Quantum of Solace van de aardbodem was verdwenen. Maar enkel de stroom is op enkele plaatsen uitgevallen.

De zware aardbeving die in de nacht van 26 op zaterdag 27 februari plaatsvond in Chili heeft geen grote gevolgen gehad voor de verschillende locaties van de Europese Zuidelijke Sterrenwacht. Wel viel op de locatie La Silla de stroom uit, waardoor de waarnemingen moesten worden afgebroken.

De berg Paranal, waar de Very Large Telescope staat, en de Chajnantor-hoogvlakte, waar de ALMA-radiotelescoop verrijst, ondervonden helemaal geen hinder. Voor wie de kaart van Chili een beetje kent, zal dit niet als een verrassing komen. La Silla ligt ruwweg duizend kilometer ten noorden van het epicentrum van de aardbeving, en Paranal en Chajnantor nog aanzienlijk noordelijker.

De aardbeving in Chili was de op zes na zwaarste aardbeving die ooit is geregistreerd.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures