Films en seriesFilms en series

donderdag 23 september 2010

Perfect World


In een perfecte wereld zouden we nu reikhalzend uitkijken naar de komende Bond-film. Begin november is het zo ver. Daniel Craigs derde Bond-film.

Rond deze tijd is de nieuwe Bond-song uitgelekt. Eerst ergens een schimmige versie via een dubieuze Spaanse radiozender. En dan de juiste versie een paar dagen later op Youtube. Even wennen, zoals zo vaak, maar na honderd keer klinkt het toch echt wel als een Bond-song. En nog een goede ook.

De teasertrailer deed het goed deze zomer. En de volledige versie van dik twee minuten is helemaal smullen. Veel van het verhaal kunnen we er niet uit opmaken - spectaculair is het zeker. Mooi gefilmd, prachtige locaties en een ijzersterke Daniel Craig. Hij heeft er zin in, heeft zijn dagelijkse liter Guinness duidelijk weer de rug toegekeerd - en natuurlijk Judi Dench. Die twee zijn goed aan elkaar gewaagd.

Het verhaal rond organisatie Quantum is nog steeds niet afgerond. Guy Haines blijkt de grote boef in deze film. Of is hij ook maar een radertje in een groter geheel? En zien we daar Jeffrey Wright opnieuw als Felix Leiter? Jazeker, de Amerikaan is met zijn derde Bond-film recordhouder onder de Felix Leiters.

Of Q en Moneypenny weer terugkomen - daar worden we door de trailer niet veel wijzer van. Maar het zou kunnen, die figuur die daar loopt zou best wel eens de nieuwe Q zijn. Nee, John Cleese is het niet...

En zo gaat het speculeren nog even verder. De dagen tot 11 november worden maar al te graag afgestreept. Een spannende periode. Overal waar je leest en kijkt zie je wel iets van deze nieuwe aflevering. De verwachtingen zijn deze keer wel erg hooggespannen.

O ja, en dan die titel, daar hebben we het nog niet eens over gehad. Wat een vondst!

En net zoals dat werkt bij een verwend kind - de aftiteling is nog niet eens afgelopen, of we kijken al uit naar een vervolg. Dat komt er vast. Eind 2012 draait Bond 24 in de bioscoop...

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures