Films en seriesFilms en series

woensdag 15 september 2010

Argumenten

Guttegut, de overige media worden ook wakker. 'Goede kans op doorstart Bond' staat er op NU.nl te lezen. Vandaag pas. Argument één om Bond Blog in de gaten te houden.

Hoewel laat, erg laat (zie argument twee), hebben ze het deze keer wel bij het rechte eind.

Dat die zogenaamde filmjournalisten maar wat schrijven, bewezen ze in juli, toen ze met veel plezier aankondigden dat de nieuwe Bond-film was 'doodverklaard': argument drie om Bond Blog regelmatig te checken.

Argument vier is het artikel dat je nu leest. Alle feiten rond Bond 23 op een rij (de filmjournalisten kunnen hier ongegeneerd uit citeren):

- Sam Mendes maakt een goede kans de regie te gaan doen. De film On Chesil Beach die hij aanvankelijk zou gaan maken, is op de lange baan geschoven, omdat Mendes' laatste films als Jarhead en Revolutionary Road aan de kassa minder goed scoorden dan verwacht. Mendes is dus wel toe aan een succesje.
- Daniel Craig is James Bond, ook al staat zijn agenda propvol. Met op dit moment Cowboys & Aliens en daarna die Millennium-trilogie. Fijn voer voor de oproerkraaiers die maar al te graag willen scoren met: 'Daniel Craig te druk voor James Bond' en 'Andere acteurs in de race voor 007'. Bespaar ons die onzin, het gaat niet gebeuren.
- Het verhaal is grotendeels klaar. Peter Morgan heeft begin dit jaar fijn een aantal maanden, op kosten van EON Productions, in Wenen geresideerd om de grote lijnen neer te pennen. Vaste scenaristen Neal Purvis en Robert Wade bemoeien zich er ook weer tegenaan. Een vierde scenarist, voor de puntjes op de i, is door de tijdelijke stop geen onwaarschijnlijke optie.
- En Judi Dench doet natuurlijk ook weer mee als M...

Veel meer zinnigs is er momenteel niet te melden over de nieuwe film. Zelfs een exacte doorstart (januari 2011?), en daarmee een releasedatum, is speculeren.

De deur kan dus weer wijd worden opengezet voor dat oeverloze gezwets, die diarree aan nonsens die de komende jaren ongegeneerd over ons wordt uitgestort...

Of, om het overzichtelijk te houden, argument nummer vijf. Heb niet voor niks weer voor een jaar bijbetaald.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures