Films en seriesFilms en series

donderdag 8 juli 2010

Never say never

Hoezo 'nieuwe Bond-film gaat niet door'?

De nieuwe Bond-film gaat wél door. Bond 23 gaat er heus wel komen, alleen iets minder snel dan gewenst. Filmstudio MGM die het filmproject medefinanciert verkeert al tijden in grote financiële problemen. Tot nog toe heeft niemand de brullende leeuw durven kopen.

Namen als de gebroeders Ridley en Tony Scott schijnen serieuze kandidaten te zijn. Evenals Spyglass Entertainment en Liongate. Vooralsnog is de kogel nog niet door de kerk - vandaar dat de productie van Bond 23 tijdelijk is gestaakt. Zodra MGM wordt overgenomen, of wordt opgeslokt in een groter geheel, komt die film er zo snel mogelijk. Want dáár zit het geld, bij 007. Het kost wat, maar dan heb ook meteen de hoofdprijs binnen.
Ook Lord of the Rings-prequel The Hobbit verkeert momenteel in onzekere tijden. De Spaanse topregisseur Guillermo del Toro heeft een paar maanden geleden met pijn in het hart zijn biezen gepakt om het project de rug toe te keren. Ook hij moet verder.

Maar ook die film gaat er komen. Zij het dat het allemaal wat langer gaat duren.

Jammer? Natuurlijk. Maar er is niks aan te veranderen. Wil Sam Mendes, ook een regiekanon, dan nog wel meedoen? Laten we eerst maar eens zijn officiële deelname afwachten. Voorlopig staat Bond 23 even in de ijskast, maar de opvolger van Quantum of Solace gaat er komen. Trust me.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures