Films en seriesFilms en series

vrijdag 9 juli 2010

Oproep

De beste Nederlandstalige James Bond-site (deze blog buiten beschouwing gelaten) heeft bijna bestaan. De makers van 007 Nederland waren hard op weg. Helaas is daar vorig jaar de stekker uitgetrokken.

Rond de release van Casino Royale in 2006 heb ik me bij de club van 007 Nederland aangesloten. Veel overhoop gehaald om de boel weer opnieuw te structureren. En dat lukte zeer aardig. Ik kreeg van sitebeheerders Frank en Christian carte blanche en kon mij volledig uitleven. Daarbij werd ik door diverse media geregeld gebeld om mijn stem te laten horen op radio of tv. Iemand moet het doen.

Als beroepsjournalist vond ik dat de artikelen op de site echte nieuwsberichten moesten worden, zoals ik dat had geleerd op de School voor Journalistiek. Daar maakte ik het mijzelf behoorlijk lastig mee. Want alles wat op de site werd geschreven, moest ik nog even nalopen en veelal aanpassen. Op zich geen probleem, want het onderwerp sprak mij altijd aan, maar het kostte veel, heel veel tijd.

Dan vond ik ook nog dat er aan de look van de site van alles veranderd moest worden. Het moest meer een eenheid uitstralen. Ook daar met veel plezier en tijd aan gewerkt.

Een struikelblok al die tijd was de zogenaamde database. Alle karakters uit de Bond-films op een rijtje, een duidelijk overzicht per film. En daar is het misgegaan. Het systeem waarop de site draaide was niet echt gebruiksvriendelijk. Er kwam een zoveelste update, waardoor opeens alle oude berichten halverwege de tekst werden afgebroken - we zouden dus alle oude meuk opnieuw handmatig moeten overzetten.

Het werd me allemaal te veel. Ik ben niet te beroerd om aanpassingen door te voeren, maar dubbel werk verrichten waar het eigenlijk niet nodig is - ik had er even geen zin meer in.

Beteuterd hield ik mij daarom wat op de achtergrond. Gaandeweg zag ik met lede ogen dat de site weinig actief werd bijgehouden. Blijkbaar had het een poos op mijn fanatisme gedraaid, dat was nu ineens weg. Weg 007 Nederland.

Bij dezen een oproep aan degenen die zich geroepen voelen: die beste Nederlandstalige James Bond-site, dat kan nog steeds! Met een kleine club achter de schermen, korte lijnen, actieve deelnemers. Laten we voordeel halen uit de malaise bij MGM - het geeft ons wat extra tijd. En als Bond 23 dan eindelijk uitkomt bloeit de beste Nederlandstalige James Bond-site als nooit tevoren.

Jullie weten me te vinden.

6 opmerkingen:

JW Pepper zei

Ik denk dat James Bond juist door de situatie bij MGM momenteel géén hot-item meer is. Het gaat veelal over de studio zelf, en zeg nou eerlijk: de beste Bondsite (CBn) is ook op sterven na dood, althans qua nieuwsberichten. Het forum aldaar wordt wel nog druk bezocht maar er wordt alleen over randzaken en onzin gediscussiërd.

Wanneer een persbericht wordt uitgebracht over de voortzetting van het project 'Bond 23' mag van mij de 007Nederland weer online. Dan zal ik zelf ook een bijdrage gaan geven aan degelijke en uitgebreide site.

Jasper Hartog zei

Het valt inderdaad op dat ook CBn weinig nieuws te melden heeft. Alleen de GoldenEye-game levert momenteel iets op. Maar dat betekent niet dat Bond op sterven na dood is.

Een nieuwe 007Nederland kan ook in de vorm van een stevig naslagwerk gegoten worden - dus eindelijk die database. Een duidelijke online gids in de wereld van 007. Koppel deze blog daaraan en je bent aardig compleet als het om nieuws gaat.

Tegen de tijd dat het er echt weer toe doet weet iedereen ons weer te vinden.

LVA zei

Ik wil graag weer meewerken! Als het nu inderdaad nog twee, drie, vier, ... jaar duurt voordat de volgende Bond-film komt (wat natuurlijk van de ene kant jammer zou zijn), hebben we tijd zat. Misschien eerst 's beginnen op 'papier', alvorens het in website-vorm te gieten?

R zei

Ik vindt het met name jammer dat het bijbehorende forum al een hele tijd uit de lucht is. Kunnen we deze op een eenvoudige wijze weer nieuw leven inblazen, ben zelf niet zo'n top ICT-er;)

JW Pepper zei

Als we de site weer online zetten, kunnen we idd verder gaan werken aan de database.
Voor de nieuwsberichten is het mogelijk om deze 'blogreports' op de site te posten(dit is al eerder door mij voorgesteld, dit omdat 007nl.com meer bekendheid heeft dat dit blogje)

Een forum blijft ook altijd leuk ook al gaat het nergens over.

Wat mij betreft:zet de site maar weer gewoon online: Ik doe mee!

Robert Sterling zei

Als ik, mocht Jasper het lezen, nog even achteraan mag praten, ik heb vanochtend als oud-moderator op 007NL samen met 2 oud-leden weereen nieuw forum opgericht. Eerst gratis, met een Standaard PHPBB-lay out. Hierbij is natuurlijk alle hulp welkom, misschien dat het op een gegeven moment weer een "echt" forum kan worden met een geregistreerde domeinnaam, dat zou top zijn! Ik heb in mijn vriendenkring in ieder gevel genoeg mensen en oud-leden zitten die zeer positief denken over een evt. doorstart, dus laat maar komen!


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures