Films en seriesFilms en series

vrijdag 7 oktober 2011

Schots kasteel als decor Skyfall (Bond 23)

Het nieuws rond de nieuwe Bond-film Skyfall (Bond 23) gaat lekker deze dagen. The Press and Journal meldt dat er gefilmd gaat worden in en rond Duntrune Castle. De opnames in het kasteel vinden plaats vanaf februari volgend jaar.

Wat de rol van het kasteel en/of het omringende landgoed wordt, daarover is nog niets bekend. Eigenaar Robin Malcolm heeft gezworen niets naar buiten te brengen. Net als in Istanbul verwachten de Schotten dat het bezoek van Bond de lokale economie geen windeieren zal leggen.

Duntrune Castle in Mid Argyll

Duntrune Castle ligt niet ver van Loch Craignish, waar de bootscène aan het eind van From Russia with Love (1963) werd opgenomen. De Schote locatie werd destijds als alternatief gebruikt voor Turkije, waar geen gunstig meer gevonden kon worden om te filmen. En ook Istanbul diende als locatie voor deze tweede Bond-film.

Niet in de buurt, maar wel een Schots kasteel, is Eilean Donan, dat als uitvalsbasis van MI6 werd gebruikt in The World Is Not Enough (1999). En ook voor deze film werden, noem het toeval, opnames gemaakt in Istanbul.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures