Films en seriesFilms en series

donderdag 29 september 2011

Openingsscène Bond 23 in Istanbul

De openingsscène van Bond 23 gaat zich afspelen in Istanbul. Dat laat de Turkse cultuurminister Ertugrul Günay weten. Dinsdag had hij een officiële ontmoeting met het productieteam van Bond 23.

Günay is bijzonder ingenomen met de komst van deze grote filmproductie. Naast de openingsscène staat nog een aantal opnames in de stad plaats. Bond-locaties wereldwijd zijn altijd een grote trekpleister voor toeristen geweest.

Istanbul heeft al tweemaal als decor gediend voor een Bond-film. In 1963 streek cast en crew van het tweede Bond-avontuur From Russia with Love daar neer. Hoewel de omstandigheden begin jaren zestig voor een filmploeg van deze omvang nogal moeizaam waren, is Istanbul zeer kleurrijk op film vastgelegd. Daarmee is het één van de meest geliefde Bond-locaties geworden. Vele jaren later, in 1999, vereerde het Bond-team de wereldstad nogmaals met een bezoek.

Michael Wilson (geheel rechts) en Barbara Brocolli met een breed lachende minister Günay

Bond-producer Michael G. Wilson laat tegenover de Turkse media dan ook weten dat het in Istanbul 'voelt als thuiskomen'.

Naast Turkije als locatie, wordt ook gekeken naar een Turkse tegenspeelster voor James Bond. Dit moet de vriendin van de vijand worden.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures