Films en seriesFilms en series

donderdag 22 september 2011

Pesten

Bond 23 heeft een titel, aldus Daniel Craig tegenover CNN. Maar hij zegt lekker niet wat die is. Schrijver John Logan op zijn beurt zegt dat er een iconisch figuur terug zal keren...

Het zijn pesterijtjes. Natuurlijk heeft Bond 23 een titel! Niets tegen op inventieve vernieuwingen, maar het zou voor het eerst zijn dat een Bond-film titelloos zou blijven.

Waarom moet die titel zo lang geheim blijven? Moet er in het script, waarvan de opnames volgende maand gaan beginnen, nog zoveel veranderd worden dat The Property of a Lady opeens als een tang op een varken slaat? Zodat in allerijl toch voor Risico gekozen gaat worden?

Dan die andere. Co-auteur John Logan heeft nooit verzwegen dat hij vindt dat Bond 'altijd tegen Blofeld' zou moeten vechten. WhatCulture! kopt in alle onnozelheid dat Blofeld de grote boef van de nieuwe film gaat worden. Maar wat er echt gebeurde, is dat Logan alleen maar herhaalde wat hij tien jaar geleden al zei: Bond moet altijd tegen Blofeld vechten.

Iconisch, dat zeker, Donald Pleasence in You Only Live Twice (1967)

En dat doet hij om te pesten. Hij weet iets wat zogenaamd de hele wereld zou willen weten. Namelijk iets totaal onbelangrijks. Dat geldt ook voor de titel van de film. Ze maken het op deze manier veel groter dan het is. De spanning is er straks snel vanaf als we alles weten. Even een eruptie en dan gewoon weer ademhalen, boodschappen doen en naar het werk.

Wat betreft die iconische figuur, dat zou natuurlijk net zo goed Miss Moneypenny kunnen zijn of Q. Of misschien doelt hij wel op de terugkeer van de altijd aanwezige M of, heel kinderachtig, op Bond zelf.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures